neljapäev, 3. jaanuar 2013



   01.10.2012
Pageviews today
12

Pageviews yesterday
11

Pageviews last month
248

Pageviews all time history
7,999

  01.01.2013
Pageviews today
5

Pageviews yesterday
1

Pageviews last month
298

Pageviews all time history
8,988

  02.01.2013


Pageviews today                                     
  14

Pageviews yesterday
5

Pageviews last month
298

Pageviews all time history
9,002


Täna on mul põhjust pöörduda kõigi  blogi külastajate poole.
Ja neid ei ole vähe!


Sunday, April 11, 2010

Koeru Autoremonditehase aja lugu, Arvo Adelbert


Meie tänane päev annab üha sagedamini kuulda, ja näha, rääkimata kirjasõnast, mis hindab, isegi mõistab kohut meie elatud aastate elu üle.
Parafraseerides 70-te Rudolf Rimmeli stroofe …
… kas meie, 37. aasta poisid, oleme süüdi,
et me fašiste tapnud ei ole …
peame jälle küsima …
kas meie, 37. aasta poisid, oleme süüdi,
et me kommuniste tapnud ei ole ?

Hea töökaaslane tehase päevilt, alevi ja külarahvas!

Tehas on poole sajandi kestel kujundanud Koeru ilmet ja eluolu. Seda on teinud inimesed, kes tehases tööd tegid ja kes siis Koerus elasid. Igaühel neist on omad mälestused toonastest aegadest, poolest sajandist, mis Koerule tänase näo andnud.
Kandnud omal ajal hoolt ja vastutust tehaserahva käekäigu eest, pean vajalikuks neid möödunud aegu ja sündmusi minu silmade läbi nähtuna, siia kirjapanduna meenutada. 


Neil, uue, 2013. aasta esimestel päevadel jõudis üheksatuhandes külastaja Koeru autoremonditehase aegu siin nii sõnas kui ka pildis meenutavatele lehekülgedele.
Söandan hinnata selle üheksa tuhande lugeja huvi toonase Koeru Autoremonditehase töö ja ajaloo vastu eelkõige kui kaasaaegsete huvi  oma vanemate töö ja tegevuse vastu. Ja seda mitte ainult Koeru ja siinse tehasega seotud inimeste, vaid just  tänase noorema põlvkonna laiema ringi huvi töö ja eluolu kohta Nõukogude Eesti tingimustes. Selle üheksa tuhande hulgas on kindlasti palju ka neid, kes omal ajal meie tehase toodangut (tänapäevaselt öelduna siis: sõiduauto kapitaalremondi teenust) tarbisid, aga ka  häid koostööpartnereid - ehitajaid, varustajaid, põllumehi, hariduse ja kultuuri valdkonna asutusi, igat masti ülemusi  Autotranspordi ja Maanteede Ministeeriumist ning Paide rajooni Täitev- ja Partei-komiteest.  
Tahaks loota, et meie tehasepere töö ja tegevuse vastu võiksid huvi tunda ka tänased Eesti elulugude kogujad. On’s  vaid represseeritute elu ja valu väärt üles tähendada tulevastele põlvedele säilitamiseks?
Võib loota, et blogi kolmandaks sünnipäevaks, 11. aprilliks lisandub järjekordne, seega kümnes tuhat. Ei kulunud ju viimase tuhande lisandumiseni üle kahe kuu.
Teisisõnu – muljetavaldav tiraaž ühe töökollektiivi sündimise ja arengu lugu kajastava (elu)loo kohta.
Iga vastukaja on oodatud!

Lugupidamisega

Arvo Adelbert












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar